Театрален фестивал на открито ще радва децата във В. Търново през цялото лято

Публикувано на пн, 18 май 2020
2856 четения

“Лятна сцена на открито” и Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели” отново ще радват децата във В. Търново. Постановките ще се играят всеки съботен ден на месеците юни, юли и август и ще започват в 11 ч. На откритата сцена “Арт лято” до Художествената галерия “Борис Денев” ще се изявят домакинът на събитието театър “Весел” и гостуващи частни театри от страната и чужбина, а входът ще е свободен.
През месец юни децата ще могат да гледат избрани представления от репертоара на великотърновския театър “Весел”. В първата събота театралният маратон ще бъде открит със спектакъла за най-малките “Цветна приказка”, а следващите седмици ще бъдат представени постановките “Принцесата и граховото зърно”, “Телефон 112… позвъни!” и “Храбрият оловен войник”.
“На 4 юли стартира второто издание на международния фестивал “Лято, кукли и приятели”. Заради извънредната ситуация се наложи да отменим гостуването на театралните трупи от Русия, Португалия и някои български градове, но въпреки промените успяхме да осигурим качествени продукции”, каза създателят на театър “Весел” Веселин Василев.
През месец юли гостите на фестивала ще гледат Театър “Плюс” от Испания със спектакъла “Двама”, театър “ММ” от София със “Слончето с розовите уши”, столичния театър “Карлсон” с “Карлсон, който живее на покрива” и бургаския театър “Трио” с постановката “Оттук – оттам”.
През август театралният маратон ще продължи със спектакъла “Каквото стори дядо, все е хубаво” на Малка театрална компания – Габрово. Любимецът на децата от миналогодишното издание на фестивала бате Ицо от Куклен театър – Варна, отново ще представи на търновска сцена “Рисувани приказки с бате Ицо”. Център за изкуства “За Родопите” от смолянското село Бостина ще изиграе обиколилия цял свят спектакъл “Сливи за смет”, а фондация “Арте Вива” от София ще се представи с “Хитрата лисанка”. На 29 август фестивалът ще бъде закрит от “Театър Весел” с постановката “Пингвинчето Фраки”. Тогава ще бъде връчена и наградата на публиката за най-добър спектакъл.
Театралните представления са част от Културния календар на Община В. Търново и се осъществяват с логистичната подкрепа на Министерство на културата.
По време на събитията организаторите ще осигурят спазването на всички нужни противоепидемични мерки.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново