Театърът кани децата на В. Търново на мюзикъла „Патиланци“

Публикувано на вт, 6 апр. 2021
194 четения

Екипът на Музикално-драматичния театъра „Константин Кисимов“ ще зарадва децата на Велико Търново с веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Те са главните герои в детския мюзикъл „Патиланци”, който ще бъде представен на 10 април /събота/ от 11 часа в голяма зала на театъра. С обичания спектакъл се възстановяват съботните представления за деца в старата столица.
Мюзикълът „Патиланци“ е на композитора Александър Йосифов, а либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца. В спектакъла са представени шест различни истории, подбрани успешно от Банчо Банов. На сцената се срещат любимите на всички баба Цоцолана, палавият Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други колоритни герои. Под съпровода на музика и забавни песни те се отдават на щури патилански игри и веселие.
Режисьор на спектакъла е Стефан Донев, а диригент – Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”.
Билети за детския мюзикъл се продават на касата на великотърновския театър. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването представленията се провеждат при 30 % пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново