Читатели – късметлии, ще могат да получат книги в Нощта на литературата

Публикувано на пн, 13 май 2019
179 четения

Най-страстните почитатели на Нощта на литературата във В. Търново ще могат да участват в томбола с награди – книги. Присъствалите във всяко едно от четирите читателски гнезда ще получат специален талон с автограф на четеца. Събралите 4 талона ще участват в томбола, която ще определи късметлиите. Наградите са осигурени от местното издателство “Фабер”, а печелившите ще бъдат изтеглени на 15.05. от 21,45 ч. в Клуб “Седем”.
Във В. Търново четенията ще бъдат в Художествена галерия “Борис Денев”, Клуб “Седем”, църквата “Св. ап. Петър и Павел” в кв. “Асенов” и Австрийската библиотека в Ректората на ВТУ. Те ще се проведат на 15 май от 18 до 22 ч., като в библиотеката събитието ще приключи в 20 ч. Литературни откъси ще четат актьорите от МДТ “К. Кисимов” Стефка Златкова и Иван Митев, поетът Александър Николов и Елена Димитрова.
Във В. Търново партньори на организаторите от Общината са местното издателство, Регионален исторически музей, Клуб “Седем” и галерията. Историческата и духовна столица на България за поредна година ще се включи в инициативата “Нощ на литературата”. На тази дата едновременно в 12 български града ще се чете европейска преводна литература.
Нощта на литературата у нас се организира от Австрийско посолство, Унгарски културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт “Камойнш”, Институт “Сервантес”, Датско посолство, Фондация “Детски книги”, Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново