Читалище “Надежда” с куп коледни изненади за децата

Публикувано на вт, 4 Дек. 2018
178 четения

С поредица от прояви великотърновското читалище “Надежда” ще посрещне идващите коледни и новогодишни празници. На 7 декември в Детска градина “Райна Княгиня” децата, участвали в програмата помощник на библиотекарката през лятото, заедно с малчуганите ще правят уникални коледни играчки от филц. След това всяко детенце ще отнесе със себе си изработената играчка, за да я закачи на елхата в своя дом. На 10 декември момичетата, които помагаха на библиотекарките през лятото, заедно с д-р Илия Вълев от Регионалния исторически музей ще посетят Хуманитарна гимназия, за да запознаят учениците с коледните обичаи. На място ще има и коледна работилница, в която всички заедно ще правят коледни краваи. Младите хора ще научат и различни наричания за здраве и благополучие.
Три дни по-късно помощничките на библиотекарките ще посетят ДГ “Пролет”, където ще четат на малчуганите текстове, посветени на Коледа. На 18 декември в залата на читалище “Надежда” ще се проведе безплатен празничен концерт, посветен на Рождество Христово, в който ще вземат участие колективи към читалището, както и техни гости.
Проявите, посветени на Коледа, ще завършат на 19 декември със среща с писателя Петър Пацев, който ще чете на присъстващите свои стихове.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново