Търновската снаха Ирен Кривошиева гостува в старата столица с трагикомичен мюзикъл

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
502 четения

Актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева гостуват във Велико Търново с необичаен трагикомичен мюзикъл. Спектакълът “Две жени, без да се брои мъжът” ще бъде представен на 7 октомври от 19 ч. в читалище “Надежда”. Негов режисьор е поетът Недялко Йорданов, а музиката е на композитора Хайгашод Агасян.
Постановката е колкото сериозна, толкова и шеговита история за сблъсъка на две жени в класическите роли на съпруга и любовница на един мъж. Действието преминава през различни ситуации с абсурдни на пръв поглед обрати. В тях се редуват жестока омраза към неочаквано приятелство, съвременни модерни взаимоотношения и политически закачки, криминални загадки и дори общуване с извънземни.
“Такъв вид комедия вече почти не се играе. Тя е мюзикъл, но сценичното решение е по-различно. Актьорите през повечето време играят насочени към публиката, а не един към друг. Това за мен, като актриса, беше нещо ново. Всъщност на мен като цяло все още продължава да ми е интересно и любопитно да играя в театъра, защото не съм го правила чак толкова много”, споделя Ирен Кривошиева и добавя, че донякъде разпознава себе си в героинята. “В живота аз съм много емоционална и все нямам търпение за нищо. Моята роля в спектакъла е малко необичайна за мен. Аз играя съпругата и ако трябва да я свържа с моя личен живот, бих казала, че точно в такива ситуации не съм изпадала. Иначе е факт, че цял живот съм в ролята на нечия съпруга, разказва актрисата с няколко брака и развода зад гърба си.
В този спектакъл Кривошиева за първи път се изявява и като певица. Казва, че усеща това като нейната нова любов и дори е решила да продължи да се усъвършенства в тази насока. Интересно е, че в пиесата участват и съпрузите на двете актриси. Половинката на Роси Русева помага с аранжимента и акомпанимента на пиано, а на Ирен – отговаря за осветлението и декорите.
“Велико Търново е един приказен град и много ми харесва. Преди време, малко след като излезе филмът с мое участие “Хотел “Централ”, един великотърновски художник ми изпрати една много интересна фотография. На нея той се беше снимал до мой огромен портрет, който беше нарисувал сигурно с помощта на стълба. Това ми направи толкова силно впечатление, че някой като спомене В. Търново винаги се сещам за тази картина”, казва с усмивка Кривошиева, която е и търновска снаха.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново