Танцов клуб “Търновград” и ДЮТА “Търновче” с блестящо представяне в Китай

Публикувано на вт, 9 окт. 2018
197 четения

Tанцов клуб “Търновград” и ДЮТА “Търновче” представиха блестящо Велико Търново и България на Международния фолклорен фестивал в Луоянг, Китай. В престижния форум, който се е провел от 20 до 25 септември, са участвали танцьори от над 10 държави в различни краища на света, сред които Алжир, Перу, Чили, Мексико, Русия, Сърбия, Полша, Словакия, Румъния.
Клуб “Търновград” и “Търновче” с художествен ръководител Бонка Бонева са били единствените представители от нашата страна. Танцьорите са обирали овациите на многобройната китайска публика и на участниците във фестивала с изпълнения на танци от различни фолклорни области в България. Търновските таланти са участвали в четири концерта на различни сцени в китайската област Луоянг.
Програмата на фестивала е включвала и туристическа част, която е дала възможност на участниците да се запознаят отблизо с китайската история, бит и култура. Удовлетворението от достойното представяне на сцената и докосването до вековни исторически места ще остави незаличима следа във всеки един от 35-те изпълнители от ТК “Търновград” и ДЮТА “Търновче”, споделиха танцьорите след своето завръщане във Велико Търново.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново