Талантливата Далия Гюлай записа своя версия на песен на Тодор Колев

Публикувано на чт, 19 Ное. 2020
1870 четения

Талантливата великотърновска изпълнителка Далия Гюлай засне клип с изпълнението си на песента “Фалшив герой”. Видеопроектът цели да даде нов живот на красивия и вечeн хит на незабравимия български актьор Тодор Колев. Въпреки крехката си възраст 9-годишната възпитаничка на Музикална школа ‘’New Voices’’ успява да въздейства със своето изпълнение.
Далия подготвя песента в продължение на 11 месеца под ръководството на своя вокален педагог Десислава Станкова. Задълбочената работа по актьорско майсторство с доктора по театрални науки и изкуства Мартин Кърнолски помага на младата изпълнителка в разучаването и вникването в сериозния текст на песента. Аранжиментът на песента за изпълнението на Далия е подготвен специално от хитовия композитор Светослав Лобошки, който участва и във видеореализацията на песента като инструменталист. Музиката на песента е дело на Евгени Димитров – Маестрото, Георги Милчев – Годжи и Георги Красимиров – Герасим.
“За заснемането на клипа избрахме Трявна, чието сърце още тупти с възрожденски дух. А Тодор Колев е една малка България чрез всичко, което е оставил след себе си. За съжаление подрастващите не познават Човека Тодор Колев. Песента, изпята от малко дете, дава възможност младото поколение да се докосне както до него, така и до нашите традиции”, сподели Десислава Станкова, която е и директор на тази продукция.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново