Светлозар Христов – Заро с нова версия на песента “Море пиле”

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
126 четения

Роденият в Г. Оряховица млад изпълнител Светлозар Христов – Заро представи видео на новия си музикален проект „Море пиле“. Певецът анонсира своята версия на песента като нещо ново и различно, много българско и автентично, но с модерно звучене. Тя е посветена на велика личност от славната история на страната ни – Питу Гули, революционер, участник в Илинденско-Преображенското въстание и боец за свободата на България.
“Песента е поднесена по различен, съвременен и по-близък до младото поколение начин. Вярвам, че тя и видеото към нея ще докоснат всеки, носещ България в сърцето си”, посочва Заро, отбелязвяйки, че текстът е народен, а аранжиментът е дело на Росен Стоев. Режисьор на видеото е Ивайло Спасов, а оператор – Радослав Георгиев – Багера. Клипът към песента е сниман на Беклемето и водопад “Скока”, край село Калейца.
Светлозар Христов е завършил средно образование в СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново. Музиката и фолклорът го вълнуват още от съвсем малък, а неговата баба е с македонски корени, което събужда страстта му към тази фолклорна област. Първите му изяви на сцена са още на 5-годишна възраст, когато печели титлата ,,Най-гласовито болярче”. Заро изучава пеене, история и теория на музиката, солфеж, електронна музика, фолклор, пиано и др. Носител е на повече от 50 награди от национални и международни конкурси. Участва в редица концерти, телевизионни и радиопредавания в страната и чужбина. И сега той продължава да работи професионално с доказалия се в национален мащаб вокален педагог от Г. Оряховица – Аделина Колева.
Досега Заро има 8 авторски песни в различен музикален стил, като всяка една от тях е с реализация в телевизионния ефир. Талантливият изпълнител работи и с едни от доказалите се български композитори, а песните му могат да бъдат видени и чути в популярните музикални телевизии и радиа, както и в официалния му канал в YouTube.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново