СУ “Г. Измирлиев” обновява библиотеката си и я прави център на ученическия живот

Публикувано на чт, 1 Дек. 2022
133 четения

СУ “Георги Измирлиев” в Г. Оряховица започна обновяване на училищната си библиотека и превръщането ѝ в център на ученическия живот. Това стана възможно след спечелването на проект по Национална програма “Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда” на МОН, на стойност 6000 лв. Благодарение на отпуснатите средства ще бъде обновен библиотечният фонд, ще се модернизира базата и техническото оборудване и ще се реализират интересни инициативи с гости в училището и посещения в обществените библиотеки в Г. Оряховица и В. Търново.
Първата част от проекта включва закупуване на нови и разнообразни книги, от които голяма част чуждоезикови. Обособен е кът за четене с маса, осветление, кресла, тип “барбарони”, който ще бъде разширен и дообзаведен със средства на училището и ще се превърне в център за занимания, инициативи, интересни срещи и дори учебни часове, посочват от школото. Като част от проекта вече са осигурени лего конструктор Arduino и STEM робот, с които учениците ще правят началните си стъпки в програмирането, с цел да се засили интересът им към точните науки и технологиите.
Обновяването на библиотеката започна още миналата година благодарение на учителите, учениците и техните родители. Първоначално дарение от книги направиха тогавашните първолаци от 1 “а” клас, а тази година в инициативата се включиха и всички първокласници, които вместо букети за учителите на първия учебен ден дариха над 120 книги, припомниха още от училището.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново