СУ “В. Благоева” ще си сътрудничи с португалския институт “Камойнш”

Публикувано на чт, 8 Ное. 2018
171 четения

Протокол за сътрудничество с „Камойнш – институт за сътрудничество и език” подписаха посланикът на Португалия в България Н. Пр. Елена Коутиньо и директорът на СУ “Вела Благоева” Ангел Янчев. Целта на „Камойнш“ е разпространението на португалския език и култура в света чрез различни програми за сътрудничество с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения. Дейността му е свързана и с осигуряването на качествено обучение по португалски език и култура в чужбина чрез предоставяне на необходимата научна и педагогическа подкрепа.
С подписаното споразумение СУ „Вела Благоева” цели да осигури взаимното опознаване на различните култури чрез предоставяне обучение по чужди езици и да предложи на своите ученици възможност да задълбочат знанията си по португалския език и култура.
Посланик Коутиньо подари на училището учебници и речници на португалски език, както и книги на български от португалски автори.
В срещата участваха госпожа Анаиза Гордину, ръководител на „Камойнш“ в България, г-жа Зорница Стойкова от Посолството на Португалия и г-жа Кремена Попова, която преподава португалски език на осмокласниците в СУ „Вела Благоева“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново