Студентка от ВТУ спечели със свое есе международен конкурс за Левски

Публикувано на пт, 21 февр. 2020
177 четения

Студентката от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” Диляна Тончева спечели конкурса за есе в Международния студентски конкурс “Васил Левски – диалози във времето, диалози с времето”, който се проведе под патронажа на министъра на културата Боил Банов.
Есето на Диляна, която е бакалавър по специалността “Журналистика”, е класирано на първо място от получените близо 40 творби на студенти и докторанти от България, Украйна, Молдова, Франция и Холандия.
Второто място е за есето на Румен Скрински, докторант към катедра “Културология” на СУ “Св. Кл. Охридски”. Две творби са класирани на трето място в конкурса – на Илия Димитров, магистър на Филологически факултет на ПУ “П. Хилендарски”, и на Марина Николова, студент от Украйна, магистър в специалност “История” на МДПУ “Б. Хмелницки” – гр. Мелитопол.
Организатори на Международния студентски конкурс са Национален музей “Васил Левски”, Пловдивски университет “П. Хилендарски”, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Фондация “Васил Левски”, която осигурява и наградите на отличените. Те ще бъдат връчени на специална церемония. Работите на студентите ще бъдат публикувани в сборник. В него, освен отличените работи, ще бъдат включени всички класирани есета до десето място.
Есетата са оценени от жури в състав: проф. д.ф.н. Любка Липчева-Пранджева, проф. д.ф.н. Николай Чернокожев, доц. д-р Владимир Донев, Борислав Петранов и Дора Чаушева, директор на Националния музей “Васил Левски” в Карлово.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново