Студенти си направиха кът за отдих в Стопанския факултет

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
259 четения

Студентите, участвали с доброволен труд в оформянето на новия кът за отдих, получиха сертификати.

Свое уютно място за отдих и нестандартни лекции в сградата на Стопанския факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” създадоха студентите от Доброволческия клуб “Заедно успяваме”. Новият кът, където могат да се провеждат дори семинарни занимания, беше официално открит миналия ден.
32-ма студенти са участвали в почистването и подреждането на пространството. Младите хора са работили четири недели, за да оборудват с мебели къта. Пространството, което е около 60 квадрата, вече е отворено за всички студенти, които провеждат лекциите си в корпуса на Стопанския факултет.
Идеята за оформянето на студентския кът е на гл. ас. Ваня Димитрова, която е преподавател в Стопанския факултет по “Управление на проекти” и координатор на доброволческия клуб. Неформалната организация съществува от 2 г., а в нея участват студенти от Стопанския и Педагогическия факултет на ВТУ. От тази година към клуба са се присъединили и студенти от Факултета по математика и информатика.
За тези две години младите хора са организирали няколко инициативи и са участвали в национални кампании. Най-голямата изява на студентите е била преди няколко месеца, когато студенти от двата факултета са провели поход на книгата с малчугани от СУ “Емилиян Станев”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново