Стендови модели на цивилна и военна техника представят във В. Търново

Публикувано на чт, 17 сеп. 2020
327 четения

Изложба на стендови модели на цивилна и военна техника от различни исторически периоди. Манта Модел Експо 2020 ще се проведе на 19 и 20 септември във В. Търново. Експозицията ще включва миниатюри на наземна техника, авиация, фигури, диорами и флот.
Участващите на изложението стендови модели ще бъдат оценявани от жури. Тъй като то ще става само по общата им визия, това ще даде възможност отделните категории да бъдат нетрадиционно организирани спрямо класическите изложби. Разделението на моделите ще е според епохата и политико-военния блок на съответния исторически период, независимо дали е представената техника. Подредбата по мащаби също няма да е официална, уточняват организаторите от Манта Модел Клуб и Клуб на програмистите във В. Търново.
Първият изложбен ден ще продължи от 9 до 17 ч., а вторият ще приключи с час по-рано. За 19 септември от 10 ч. до 16 ч. са предвидени демонстрации. Такива ще има и на 20 септември, но от 10 ч. до 14 ч., за когато са предвидени и заниманията с деца. На втория ден от 15 ч. ще бъде направено официалното награждаване на отличените моделисти.
Основната цел на мероприятието е популяризиране на стендовия моделизъм. За всички регистрирани участници са предвидени сертификати, а избрани от организаторите модели ще бъдат наградени с грамота и медал на Манта Модел Експо.
Събитието ще се проведе в залата “Hackerspace” в Европейския информационен център във В. Търново на булевард “България” № 24.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново