Стефка Стойкова стана втора в конкурс за постери по физика

Публикувано на чт, 28 юни 2018
477 четения

За трета поредна година НВУ „Васил Левски” организира конкурс за постери, посветени на физиката. Повече от 75 ученици, студенти и курсанти участваха в конкурса за постери на тема „Физиката в служба на човека”. Идеята и организацията се дължат на преподавателя ас. д-р инж. Николай Долчинков от военния университет.
От отличените постери са организирани две изложби – едната изложба с най-добрите 40 постера на курсанти е подредена в Учебен корпус 1 на НВУ. Втората изложба бе открита на 20 юни в Регионална библиотека „П. Р. Славейков” за гражданите и гостите на старата столица и ще е възможна да бъде разгледана до края на месеца.
Победителите в конкурса са определени от жури от университетски преподаватели. Участниците са отличени в 3 категории – 1) студенти и курсанти от НВУ, 2) ученици и 3) студенти от други вузове. В II. Категория „Ученици” втора награда получи Стефка Стойкова от XI „А” клас на СУ „Емилиян Станев” с ръководител г-жа Анета Етимова – старши учител по физика и астрономия.
Изложбата в Регионална библиотека бе открита от началника на НВУ – бригаден генерал д-р Пламен Богданов, който награди участниците в конкурса и пожела покоряване на нови върхове на младите хора.
Стефка и нейната учителка вече повече от година работят и по проекта „Евроастрономия”, който е спечелен от СУ „Емилиян Станев” по програма Еразъм +. Проектът продължава до 2020 г., а партньори на търновското училище са училища от Великобритания, Германия, Франция, Словения, Румъния, Португалия и Македония.
Проектът има за цел учениците да формират, развиват и усъвършенстват знания, умения и компетентности в областта на математиката, физиката и астрономията. По проекта е предвидено създаване на учебни ресурси, обясняващи и улесняващи по-доброто разбиране и познание на научните принципи в областта на физиката, асторномията и математиката. Учители и ученици в училището усилено се подготвят и за следващата визита през месец юли в гр. Търговище – Румъния.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново