Стартира първото онлайн издание на музикалния конкурс “Сребърна Янтра

Публикувано на вт, 28 юли 2020
128 четения

Първото онлайн издание на традиционния международен конкурс за млади поп изпълнители “Сребърна Янтра” стартира. То ще предложи на публиката повече възрастови групи, участие на дуети, както и атрактивни изпълнения на пеещи семейства, съобщи организаторът на проявата Румяна Начева.
“В условията на извънредна обстановка в целия свят, породена от COVID-19, решихме 18-ото издание на конкурса да се проведе онлайн от 7-ми до 30 септември. Смятаме, че това ще окуражи младите таланти и ще им даде шанс за изява, ще стимулира работата им в домашна обстановка и ще сплоти семействата им, ще промотира нови песни и ще създаде предпоставки за музикален обмен между държавите участници”, заяви Начева.
Индивидуалните изпълнители и дуети в конкурса ще са разпределени в 6 възрастови групи от 5 до 25 години. Пеещите семейства ще са разделени на две според възрастта на децата – с деца от 3 до 12 години и с младежи от 13 до 25 години.
Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от международно жури, включващо композитори, продуценти, певци, музиканти и вокални педагози.
Видеозаписите на песните на претендентите трябва да са записани през последните 4 месеца в домашна обстановка или в школата, където се обучава изпълнителят. Видеа от участия в други конкурси, фестивали и концерти няма да се приемат.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново