Стартира конкурс “Модел на месеца” за 70-годишнината на ПГ по моден дизайн

Публикувано на ср, 23 ян. 2019
473 четения

Конкурс “Модел на месеца” обяви Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново по повод 70-годишнината на учебното заведение. Инициативата е на директора Боряна Мочева и учителя по професионална подготовка Наталия Стоянова-Карапенчева. В конкурса ще участват всички ученици от дневната и самостоятелната форма на обучение.
“Желанието ни е да мотивираме учениците чрез творчеството си да покажат наученото в гимназията, като представят свои идеи и разбирания за модата”, разказа Боряна Мочева. Младите творци ще се състезават индивидуално в разделите “Модна скица на облекло и аксесоари”, “Рисунка на прическа” и “Рисунка на грим” и колективно в раздел “Модна художествена фотография”.
Всеки месец ще бъде класирана по една творба от всеки раздел. Отличените произведения ще се конкурират за голямата награда в изложба конкурс, който ще се проведе през април. Работите на младежите ще се оценяват от компетентно жури, в което ще участват художник, моден дизайнер, фризьор, гримьор и фотограф.
Училището е открито на 28 февруари 1949 г. като фабрично заводско училище по свилоточене в сградата на фабрика “Филтис”. През годините съществува като СПТУ по комунално-битови услуги “Христо Козлев”, СПТУ по текстил “Вела Благоева” и Техникум по текстил и битови услуги. През 2005-а техникумът се преименува в Професионална гимназия по моден дизайн.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново