Спомени за КДК и истории за интересни личности оживяват на среща в Клуб „ТаМ“

Публикувано на вт, 13 Дек. 2022
1667 четения

Среща за споделяне на спомени от Клуба на дейците на културата във В. Търново ще се проведе в Клуб „ТаМ“ в старата столица на 15 декември от 18 ч.. На сцената на джобен театър ще оживеят и няколко истории за интересни личности, благодарение на театралния режисьор и драматург Гергана Димитрова. Снимки от архивите, писма и разкази за миналото на КДК ще споделят доц. Стефан Коларов, Орфей Миндов, Тихомир Манев и др. Организаторите отправят своята покана и към всеки, който може да разкаже своя история от онова време.
Това е последното събитие от артистичната програма „Бъдеще за КДК“, реализираща се с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Програмата има за цел социализиране на архива на Клуба чрез изкуство, поставящо на преден план устния разказ и колективното спомняне. През 2022 г. в нея се включиха 10 утвърдени и млади творци от сферата на визуалните изкуства, съвременния танц и театър.
Гергана Димитрова е театрален режисьор и драматург. Основател на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ и съосновател на ACT – Асоциацията за свободен театър и асоциация „Топлоцентрала“. Името ? се свързва и с платформата за представяне на нови драматургични текстове в несценични пространства „ПроТекст“. Гергана обича да експериментира, а мисията ? е да работи за обогатяването на театралната сцена в България.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново