Специален вестник за юбилея от рождението на Алеко Константинов издадоха в Свищов

Публикувано на ср, 11 ян. 2023
239 четения

Специален вестник, посветен на Алеко Константинов и отбелязването на 160-годишнината от рождението му, издаде Община Свищов. Юбилейният брой е съставен от десет страници, в които са поместени биографични данни за писателя и неговото творчество, както и любопитна информация за родния му дом, фондацията, носеща името му, и други факти и събития, свързани с него.
Във вестника се разказва още за историята на международния конкурс за къс хумористичен разказ “Алеко” и за новия победител в него. В края на изданието е поместен и разказът на Иван Шопов от Северна Македония, който е лауреат за 2022 г.
В специалното издание място намират и още двама видни възрожденци, свързани със Свищов, а именно Цветан Радославов и Александър Божинов. През настоящата 2023 г. се навършват 160 години от рождението на автора на българския химн и 145 години от рождението на основоположника на българската карикатура, посочват от Община Свищов, като допълват, че броят ще се предоставя безвъзмездно по време на проявите от програмата на “Алекови празници 2023”.
Николай ВЕНКОВ
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново