Симеон Славев от Горна Оряховица е финалист в „Гласът на България“

Публикувано на пн, 11 Дек. 2023
6858 четения

Талантливият млад изпълнител Симеон Славев от Г. Оряховица вече е финалист в телевизионния музикален формат „Гласът на България“. Той завоюва едно от шестте места, като се съревновава с общо 16 полуфиналисти от четирите отбора на менторите Иван Лечев, Мария Илиева, Миро и Дара. След изпълненията на живо, Симеон събра висок зрителски вот и продължи напред, заедно с Надежда Ковачева, Димитрина Германова, Арканджело, Елена Попова и Никола Янакиев. Интересното в тазгодишното издание е, че феновете на предаването ще могат да изберат песен за всеки един от финалистите от специално създадена за целта „Музикална банка“. Тази с най-много получени гласове ще бъде изпълнена от съответния участник на финала на “Гласът на България“ на 17 декември.
16-годишният Симеон Славев е продукт на школата на известния вокален педагог от железничарския град Аделина Колева, чиито възпитаник е и първият победител в „Гласът на България“ – Стелияна Христова, също от Г. Оряховица. В предаването Симеон се състезава в отбора на великотърновката Мария Илиева, за която казва, че е негов идол и е благодарен на Господ, че е попаднал при нея.
„Сега е момента да благодаря безкрайно на всички, които ме подкрепиха! Горна, обичам ви!Всички мои любими и близки – без вас тази моя мечта нямаше да стане реалност! Госпожо Аделина Колева, вие сте моята сила, жената която ме научи на всичко, което знам и която ще продължи да ме учи! Вие ме направихте преди всичко човек, да съм силен и непоклатим каквото и да се случва”, написа в личния си фесбук профил развълнуваният финалист. Той благодари още на Мария Илиева, на НЧ “Напредък” и на ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Г. Оряховица.
Сред полуфиналистите в „Гласът на България“ беше и Калоян Паунов от В. Търново, който се състезава като част от отбора на Иван Лечев, но след зрителския вот не успя да попадне във финалната шестица.

Николай ВЕНКОВ
сн. „Гласът на България“

loading...
Пътни строежи - Велико Търново