Шестима студенти по право от Русия се обучаваха във ВТУ

Публикувано на пн, 18 юни 2018
304 четения

Шестима студенти по право от Русия се обучаваха в търновската алма матер. Диана Бойко, Александра Зенова, Надежда Семибратова, Михаил Бондарев, Виктор Черников и Елизавета Яковенко от Юридическия институт на Белгородския държавен национален изследователски университет успешно завършиха обучението си в Юридическия факултет на Великотърновския университет.

Три месеца те изучаваха правните закони по съвместната магистърска програма на руски език в рамките на договора за сътрудничество между Белгородския и ВТУ.

Днес студентите от Белгород получиха своите сертификати за положените изпити от ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов на специално тържество, организирано от учебния отдел. Освен сертификатите те се зарадваха и на получените подаръци – рекламни материали за спомен от тяхното обучение във ВТУ.

По време на тримесечния им престой във Велико Търново на студентите от Белгород бе организирана и културна програма. Те разгледаха историческите забележителности на старата столица и околността.

сн. ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново