Състезател по свободна борба издаде стихосбирка

Публикувано на чт, 30 Юли 2020
162 четения

Великотърновският състезател по свободна борба Никола Викторов издаде първата си стихосбирка. Тя е озаглавена “Сълзи на щастието” и включва творби, писани през последните две години. Книгата е посветена на неговото семейство и най-близките му приятели.
Стихосбирката съдържа малко над 20 произведения. Авторът споделя, че се вдъхновява предимно от малките моменти, прекарани с точния човек на правилното място. Това за него са безценни мигове, които иска да съхрани, запазвайки ги в своите творби.
“Ако трябва да съм честен, издаването на тази книга се случи като на шега. По време на социалната изолация заради COVID-19, когато бяхме затворени вкъщи, реших да го направя. Обмислям да организирам официално представяне. Не мисля, че с писането ще спра дотук, защото вече имам и други проекти, които се надявам да осъществя”, казва младият автор.
Никола се самоопределя като емоционален човек.
Смята, че спортът и литературата при него вървят ръка за ръка. Лириката и приятните моменти допълнително го мотивират за успехите в борбата.
Никола е роден във Велико Търново. Тренира свободна борба в спортен клуб “Етър-Виктори 2011”. Тази година завършва Спортното училище “Георги Живков” в старата столица и вече е приет да изучава “Връзки с обществеността във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Младият талант е вицешампион на България по свободна борба.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново