Със зрелищната постановка “Хубавата Елена” бе поставен финалът на “Сцена на вековете”

Публикувано на чт, 27 авг. 2020
135 четения

Със зрелищната постановка на оперетата “Хубавата Елена” бе поставен финалът на тазгодишното издание на Летния оперен фестивал “Сцена на вековете” във В. Търново. Представлението на Държавна опера – Варна впечатли зрителите с ефектен декор и антични костюми, вписващи се по неповторим начин на фона на средновековния дворец на крепостта “Царевец”.
Главните роли бяха представени от утвърдени артисти. В образа на хубавата Елена се превъплъти Илина Михайлова, Менелай бе изигран от Александър Мутафчийски, а Парис и Калхас бяха пресъздадени от солистите на Варненската опера Пламен Долапчиев и Велин Михайлов. Заедно с тяхната драматична игра хорът, балетът и оркестърът поднесоха зрелище, включващо оперно пеене и танц.
Постановката на “Хубавата Елена” от Жак Офенбах е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев. Хореограф е Анна Донева, сценограф – Иван Токаджиев, а костюмите са дело на Ана-Мария Токаджиева. Диригент на спектакъла бе Стефан Бояджиев, а на хора – Цветан Крумов.
Специален подарък за публиката след представлението бе прожекцията на аудио-визуалния спектакъл “Царевград Търнов – звук и светлина”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново