С „Вълкът и седемте козлета“ започват съботните спектакли на Театър “Весел”

Публикувано на ср, 12 Сеп. 2018
141 четения

В съботния афиш на Куклен театър “ВЕСЕЛ” на 15 септември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище. „Вълкът и седемте козлета“ е едно от редовите заглавия на театъра, но е сред най-популярните и търсените от неговия репертоар. Драматизацията е на Мая Димитрова от Театър ММ – София. Постановката е дело на Димитър Димитров, а сценографията, маските и куклите – на Стефка Кювлиева. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петко Манчев. Ролите изпълняват Цветина Иванова и Русан Стаменов.

Вечната приказка на Братя Грим среща малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия, но лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от търговищките кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

„Вълкът и седемте козлета“ е първото представление, с което ДКТ – Търговище, се включва в проекта на Театър ВЕСЕЛ през настоящия арт сезон. Широкото жанрово разнообразие и богат  диапазон на използваните изразни форми и средства са гаранция за успеха на спектаклите на театъра. Заглавията се интерпретират актуално и модерно, сценографските решения са разнообразни и силно въздействащи.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново