Ротаракт клуб (Велико Търново) и Театър ВЕСЕЛ – заедно с мисъл за децата

Публикувано на пт, 29 окт. 2021
262 четения

Ротаракт клуб (Велико Търново) и Театър ВЕСЕЛ стартират инициативата „За малките герои”, която е насочена към децата в областта. Актьорите от Търновския куклен театър Елка Баланова и Веселин Василев ще представят спектакъла „Есенна въртележка“, а целта е да бъдат събрани средства за реновиране на детското отделение към МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” в областния град. Планува се цялостен ремонт на няколко стаи в отделението. За постигането на целта на кампанията входът ще бъде на стойност 5 лева за деца и 5 лева за възрастни. Цялата сума, събрана от представлението, ще бъде дарена за инициативата.
„Есенна въртележка“ е жизнерадостен спектакъл по музика на Вивалди, в който чрез игрови елементи на художествения изказ се разширяват и задълбочават познанията на малкия зрител за природния феномен есен. Героите, начело с Папагала и с помощта на децата, „рисуват“ образа на златокосата Есен. Нейната поява е предхождана от много тематични песни и игри, загадки, куклени етюди и изненади.
Спектакълът ще се играе на 30 октомври, в събота, от 16:00 часа на открито в двора на Клуба на дейците на културата (Велико Търново, ул. „Велчо Джамджията”16).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново