Реномирано литературно списание включи в броя си творби на проф. Иван Станков и Владимир Шумелов

Публикувано на пн, 9 мар. 2020
209 четения

В последния брой на реномираното българско литературно списание “Съвременник”, чийто гл. редактор е Владимир Зарев, са включени разкази от двама великотърновски писатели и критици – университетския професор по литература Иван Станков и Владимир Шумелов. Творците от старата столица са намерили място до автори като Ленард Коен и Уилям Сароян.
Иван Станков се представя с текста “Концерт за цигулка и пиано”. Последната му белетристична книга “Имена под снега. А7” излезе в края на 2019 г. във великотърновското издателство “Фабер” и оформи вид триптих с предишните два сборника “Спомени за вода. Dm” и “Улици и кораби. Gm”.
Разказът на Владимир Шумелов в този брой на “Съвременник” е озаглавен “На границата”. По думите на автора той фрагментизира гранични преживявания на протагониста в различни ситуации и страни от 1968 г. до наши дни. Последният сборник с разкази на Шумелов “Крадец на спомени” излезе през 2019 г. Той бе издаден в софийското изд. “Потайниче” по културния проект “За буквите” на Ангел и Мария Колеви от Филаделфия, САЩ.
До дни влиза в печат и второто допълнено и преработено издание на Справочник “Литературно Търново. Търновски писатели и книжовници от св. Теодосий Търновски до наши дни”, чиято идея и съставителство е дело на Владимир Шумелов.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново