Рена Дранкюлева от Самоводене с награда за водеща женска роля

Публикувано на ср, 6 окт. 2021
142 четения

Рена Дранкюлева от Самоводене спечели Трета награда за водеща женска роля при участието си в конкурса Театрални дни на името на Кръстьо Пишурка в Лом. Отличието е за представянето ѝ в спектакъла “Спирка последна” по мотиви на пиесата на Яна Добрева “Пясъчен пъзел”, с режисьор д-р Георги Василев. Представлението е на театралния състав при читалище “Извор” в Самоводене, като то се състезава с продукциите на още 16 състава от София, Варна, Свищов, Севлиево, Габрово, Д. Оряховица, Сопот, Белене, Алфатар, Каварна, Каспичан, Вършец, Костинброд, Карнобат, Драганово и Златица.
“Спирка последна” е едно послание, което Рена Дранкюлева, Гергана Радова, Малинка Маринова и Росица Сълмова предават на публиката чрез своите героини. Четири съдби на изстрадали жени се събират в малката вселена на битието, наречена Спирка, и търсят отговори на въпроси от живота. Спирката е символ в нашия живот и кръстопът на пресичането на хоризонталата на постъпките и вертикалата на последствията. Място на изповед пред времето и прошка за стореното. Моментът на среща със собствената съдба символизира избора на човека. Животът е неограничен брой спирки, обречени на кръстопътища, където всеки герой в спектакъла неизменно е изправен пред избор: накъде да завие и в коя посока да продължи пътя си. Героините в спектакъла са изправени пред съдбовен момент, в който трябва да вземат правилното решение, защото от него ще зависи целият им по-нататъшен живот, поясняват авторите на спектакъла.
Театралната трупа неведнъж е представяла пред публика своята постановка, като част от дейностите за набиране на средства за ремонт на покривната конструкция на читалището, чиито председател е именно Дранкюлева.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново