Регионалната библиотека във Велико Търново подновява срещите с писатели

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
139 четения

Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново подновява срещите с писатели. Първите две събития са насрочени за 12 и 15 октомври от 17,30 ч. и ще се проведат в читалнята на културната институция.
Първият гост на великотърновските читатели ще е Добрина Симова, която ще представи пред тях сатиричната си книга “Празна вилица”. Авторката е родена в Угърчин. Завършила е основно образование в МГ “Юрий Гагарин” в Ловеч и Българска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Защитила е Дипломна работа по съветска литература за поезията на Бела Ахмадулина. Нейни стихове са преведени на руски език и са четени по Българското национално радио.
На 15 октомври читателите на Регионална библиотека ще имат възможност да се срещнат с историка, публицист и политик Стоян Райчевски. Повод за събитието е неговата най-нова книга “България по трудния път към демокрация 1989-1997”. За нея авторът казва: “Надявам се читателят сам да намери сред многото имена и събития, едни забравени, а други избледнели или променени до неузнаваемост, отговор или тълкуване на въпроси, които може би сам си задава към днешния ни ден и по-малко ще разчита други да му ги обясняват… Три десетилетия след партийния преврат от 10 ноември 1989 г., който постави началото на дългия и труден път на българските промени от тоталитарен режим към демокрация, са достатъчно време, за да можем днес, обръщайки се назад, да разберем и оценим обективно събитията и мотивите на хората, които ги движеха…”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново