Регионалната библиотека обогати фонда си с близо 900 нови заглавия

Публикувано на вт, 22 сеп. 2020
130 четения

Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново обогати фонда си с близо 900 нови заглавия. Това стана възможно благодарение на успешното финализиране на проекта по програма “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерство на културата. Новозакупените заглавия са на обща стойност 25 хил. лв.
Книгите, които са избрали библиотекарите, са от областта на хуманитаристиката – история, психология, философия, педагогика, литературознание, художествена литература за деца и възрастни, справочна и друга научна литература.
“Сред новите попълнения на библиотечния фонд са: Съчинения в 10 тома на патриарха на българската литература Иван Вазов, издадени във връзка със 170-годишнината от рождението му, новото издание на “Мравки и богове – хроника на 20. век” на Стефан Цанев, новият роман на Георги Господинов – “Времеубежище”, бестселърите на израелския учен и писател Ювал Ноа Харари, романтични романи от утвърдени автори като Сандра Браун, Сара Джио, Барбара Тейлър Брадфорд, трилъри на Джефри Дивър, Нелсън Демил, Крис Картър, Ю Несбьо и още популярни имена от този жанр”, информираха от библиотеката. Сред новите книги са и много заглавия от списъците за задължителното лятно четене, допълват те.
Припомняме, че след лятната пауза централната сграда на библиотеката отново отвори врата за своите читатели.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново