Регионалната библиотека и Емил Павлов с почетен знак от Министерството на културата

Публикувано на ср, 6 Ное. 2019
125 четения

Регионална библиотека “П. Р. Славейков”и великотърновецът Емил Павлов са отличени с престижната награда “Златен век” на Министерството на културата. Официалната церемония по награждаването се състоя в галерия “Средец” на МК в присъствието на десетки общественици. Лично министър Боил Банов е връчил отличията на изявените дейци на изкуството и културата по повод Деня на народните будители.

Великотърновската библиотека е удостоена с почетен знак „Печат на цар Симеон Велики“ – златен , както и с грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Наградата се присъжда по повод 130-годишнината от създаването на „П. Р. Славейков“, която е най-голямата библиотека в област В. Търново.

На президента на Международния фолклорен фестивал в старата столица Емил Павлов е връчен почетен знак „Печат на цар Симеон Велики“ – сребърен, за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Павлов е председател на българската секция на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства /CIOFF/.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново