Райна Недялкова дарява приходите от последната си стихосбирка за борба с диабета

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
111 четения

Великотърновската поетеса Райна Недялкова ще представи новата си стихосбирка “Шепот на дъжд” в Камерна зала на читалище “Надежда” в старата столица на 28 септември от 17,30 ч., навръх рождения си ден. Юбилейната ѝ, десета поред книга отново ще се продава с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат преведени на сдружение “Диабет без страх” за борба с коварната болест, от която и поетесата страда вече 36 години.
Стихосбирката включва близо 60 стихотворения, разпределени в три раздела – общ, любовен и специален, последният от които е посветен на хората, които вече не са на този свят. По традиция, корицата и илюстрациите в книгата са на известния великотърновски художник акад. Христо Панев, а за представянето ѝ ще помогнат други местни автори. Освен поезия, вечерта ще прозвучи и музика, изпълнена от вокална група “Песни и приятели”.
“Със средствата от продадените книги за пореден път ще направя дарение. Така го усещам с душата и сърцето си. Покойният ми дядо ми казваше “Прави добро, защото Господ вижда и записва в тефтерите си” и аз винаги се опитвам да следвам този съвет”, споделя поетесата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново