Проф. Йосиф Радионов и Калоян Трифонов с нови майсторски класове

Публикувано на чт, 20 февр. 2020
159 четения

За втора поредна година В. Търново ще бъде домакин на международно издание на майсторски класове по цигулка, виола и контрабас. Те ще бъдат водени от световноизвестния цигулар проф. Йосиф Радионов и великотърновския контрабасист Калоян Трифонов, който над 20 години живее и работи в Германия. На 3 март от 17,30 ч. Среща на поколенията в Царевград Търнов”, както е озаглавен проектът, ще предложи на любителите на класическата музика празничен концерт на преподавателите, в който участие ще вземат и пианистките Зорница Радионова и Дора Христова. На 6 март от 15,30 ч. ще се състои заключителен концерт на избрани участници от майсторските класове. Двете събития ще се проведат в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”.
“Към тазгодишното издание интересът е още по-голям. Участие в него ще вземат 15 цигулари и 11 контрабасисти. Преподавателите ще работят с тях от 2 до 6 март. В рамките на майсторските класове ще дойдат преподаватели от Музикалното училище и Музикалната академия в София, от Русе и Плевен. Нашата цел е да популяризираме това музикално изкуство, което е възпитателно и дава на децата творчески заряд за тяхното израстване като личности”, сподели Дочка Михова, главен организатор на събитието, дългогодишен преподавател по цигулка, виола, камерна музика и същевременно диригент.
“Среща на поколенията в Царевград Търнов” се организира от Сдружение “Силания” и е част от Културния календар на Община В. Търново, с чиято подкрепа се осъществява.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново