Проф. Иван Станков представи новата си книга пред творческия елит в града

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
377 четения

Писателят и преподавател във Великотърновския университет проф. Иван Станков представи книгата си “Имена под снега. А7” на стилно парти в сърцето на старата столица. Това е последната част от трилогията на проф. Станков, която включва заглавията “Спомени за вода. Dm” и “Улици и кораби. Gm”. Литературното събитие бе съпроводено с много музика и изискан кетъринг.
На тържеството присъства голяма част от творческия елит на града. Писатели, художници, преподаватели от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, поети с китари и много други, изкушени от изкуството, уважиха своя приятел и колега. Сред тях бяха проф. Анчо Калоянов, проф. Сава Василев, писателят Емил Андреев, проф. дфн Николай Димитров и др. Гости на проф. Станков бяха и негови студенти, на които преподавателят с усмивка припомни, че предстои изпит на следващия ден. Вероятно обаче е бил благосклонен към тях, предвид факта, че това е и неговият рожден ден.
Книгата “Имена под снега. А7” бе представена от поета и журналист Марин Бодаков. В програмата с по няколко думи и с музикални изпълнения на китара се включи издателят на поредицата Нейко Генчев. Той изненада и Бодаков, като му предостави екземпляри от две негови нови заглавия, подготвени за книжния пазар.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново