Премиера на „Свинарят” на сцената на Театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

Публикувано на чт, 9 мар. 2023
129 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 11 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува премиерно най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Сливен. Драматизацията, постановката и сценичната адаптация на „Свинарят“ по Ханс Кристиан Андерсен са на Тодор Вълов. Сценографията, куклите, маските и костюмите са дело на Наталия Гочева, а оригиналната музика – на Пламен Мирчев-Мирона. Участват Яница Халачева, Мадлен Бисерска, Василена Чернаева, Георги Янев, Росен Иванов и Андрей Иванов.
Приказката на Ханс Кристиан Андерсен е пресъздадена в спектакъл, който пародира и се присмива на снобизма, на човешката суета, лицемерие и самовлюбеност. Андерсен напомня, че най-скъпоценното у човека са естественото поведение и благородството на ума и душата. Ето защо никой разглезен, горделив  и пълен с предразсъдъци егоист не е достоен за уважение. Спектакълът представя комично и карикатурно сблъсъка на две взаимно отхвърлящи се ценностни системи. Кое е по-ценно – скъпите лъскави вещи и дрънкулки или естествената красота и съвършенство на природата?
Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново