Представят филма за 20-то юбилейно издание на международния конкурс „Сребърна Янтра“

Публикувано на чт, 19 ян. 2023
115 четения

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV, подготви своя 12-ти по ред филм, в който подробно е представено 20-то юбилейно издание на музикалната проява, състояла се от 22 до 25 септември 2022 г. във Велико Търново.
80-минутният видеоразказ среща зрителите с президента на WAPA (World Association of Performing Arts) Арман Гукасян (Армения) – специален гост за юбилея, с носителя на Гран при`2019 и също специален гост на конкурса – Марта Верекия (Италия), която малко преди „Сребърна Янтра“ спечели първа награда на световния конкурс „Славянски базар“, с международното жури с почетен председател Силвия Кацарова, а сега ръководено за втори път от проф. Сребра Михалева, с чуждестранните и български продуценти и директори на международни конкурси и фестивали, с участници от новата състезателна категория “Family group” с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Армения и България – истинско постижение след близо три години пълна изолация поради световната „Ковид” пандемия!
Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново; ярки картини от 3D Mapping шоуто послучай Деня на независимостта; интересния мастерклас на обичания вокален педагог маестро Роко Палацо от Италия, конкурса за детска рисунка „Нарисувай песента”, разговор с певицата и моден дизайнер от Румъния Лиляна Корнила – Ликор, член на журито, с таланти участвали в Детската Евровизия в Париж. Филмът включва още кадри от галаконцерта и победителката Марица Тиликян от Армения, от Вечерта на приятелството “Viva la Musica”q шоуто „Звук и светлина“q разходките до Царевец и стария град…
Първото копие на филма отново ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново