Постановка на търновката Елена Телбис с награди за най-добър спектакъл гостува в старата столица

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
712 четения

Постановката “Боклук” на столичния Театър 199 гостува в читалище “Надежда” във В. Търново на 24 януари от 19 ч. Спектакълът е носител на Награда на публиката от Театралния фестивал “Нова българска драма” – Шумен 2022, Награда “Аскеер” 2021 за най-добро представление и Награда “Икар” 2021 за най-добър спектакъл.
“Боклук” разказва за срещата на три сестри, отдавна разделени и с коренно различни съдби, които се събират в дома от детството си. В течение на действието те споделят своите най-съкровени чувства, мечтания и болки. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента, те ще разкрият една на друга, а и всяка за себе си, наизказвани преди и неподозирани дълбочини на своите характери. И ще осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят.
В ролите на трите сестри се превъплъщават актрисите Анастасия Лютова, Светлана Янчева и Весела Бабинова. Автор на пиесата е родената във В. Търново Елена Телбис, а постановката е на режисьора Ивайло Христов, който е бил неин преподавател в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.
Билетите за представлението вече са в продажба в Билетния център на ул. “Асен Златаров” 5, срещу бариерата на служебния паркинг на театъра.
На 12 януари в 17,30 ч. в Камерна зала на НЧ “Надежда” ще бъде представен и новият Бр. 17 (“Р”) на Алманаха за литература, наука и изкуство “Света гора”. Домакин на събитието е Клуб “Приятели на книгата” към читалището, а алманахът ще представят неговият главен редактор проф. дн Сава Василев и редакторът Владимир Шумелов.
Алманахът се издава от 1997 г. насам като издание на Сдружението на литературните дейци “Света гора” – В. Търново, а от 2009 г. е издание и орган на Национално общество за литература и изкуства “Формула 6” – В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново