Поколения великотърновски художници показват творбите си в Есенния салон

Публикувано на вт, 9 Ное. 2021
126 четения

Есенен салон на великотърновските художници представя творби на няколко поколения автори от старата столица. Той дава възможност и за дебют на млади и креативни творци, които да бъдат привлечени и стимулирани за участие в културния живот на града. Традиционната изложба от календара на Община Велико Търново се организира от местното представителство на СБХ. Неин домакин в периода от 18 ноември до 15 декември ще бъдат Изложбени зали “Рафаел Михайлов”.
Право на участие в проявата имат всички художници от В. Търново и региона. Те могат да се включат с произведения на живописта, скулптурата, графиката, рисунката, плаката, текстила, арт инсталацията, видеоарта и художествената фотография, като представят до две творби, с пълна свобода на използваните материали, техники и похвати.
Организаторите на Есенния салон на великотърновските художници са предвидили и награди за участниците. Те са: 3 награди от по 600 лв. от Община Велико Търново, една награда на Представителство на СБХ – Велико Търново, в размер на 300 лв. и една награда на галерия Савчеви – участие в пленер. Творбите на членовете на представителството на СБХ не подлежат на журиране, а оценяващата комисия си запазва правото да промени вида на наградите в зависимост от творбите и видовете изкуства, участващи в изложбата. Всички автори, чиито произведения са селектирани в експозицията, ще получат сертификат за участие.
Приемът на творбите ще се проведе от 10 до 13 ноември в Изложбените зали, а тяхното журиране ще бъде направено на 15 ноември. Откриването на изложбата е насрочено за 18 ноември от 17,30 ч.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново