Писателят Владимир Зарев идва за среща с читатели на Миндя рок фест

Публикувано на ср, 21 Авг. 2019
154 четения

Среща с писателя Владимир Зарев е част от съпътстващите събития по време на Миндя рок фест. Разговорът с бележития творец ще се състои на 24 август от 17 ч. в залата на читалище “Развитие 1893” в Миндя. Събитието се организира в партньорството с кметството, фондация “Миндя Рок Фест” и Маргарита Сариева.
Владимир Зарев е автор на 18 книги, издавани преди и след 1989 г. Темите в творчеството му са многопластови, включващи оригинално тълкуване на събитията. Дълбоките му философски, исторически, психологически и социални познания неизменно носят удоволствие на читателя.
Книгите на писателя постоянно търпят нови и нови преиздания. Романите му са превеждани на много европейски езици, а “Разруха” е бестселър в Германия. Наречен е “романът на промяната в цяла Източна Европа”, тъй като описва случващото се след демократичните промени.
Владимир Зарев е главен редактор на списание “Съвременник”. Част от библиографията му е трилогията “Битието”, “Изходът”, “Законът”. По нея бе създаден успешният български телевизионен сериал ”Дървото на живота”. Негови са още романите “Светове”, “Орлов мост”, “Хрътката”, “Поп Богомил и съвършенството на страха”, “Лето 1850” и др. През май бе издадена поредната книга на писателя “Чудовището”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново