Писателят Владимир Зарев идва за две срещи с великотърновци

Публикувано на ср, 17 Апр. 2019
104 четения

Владимир Зарев е вторият автор, който ще  гостува на великотърновци в рамките на проекта “Открий български писател”. Двете срещи с твореца ще се проведат на 24 април. Домакин на  първия разговор ще бъде Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, а началният час е 14,30. След това, в 16,30 часа, започва втората среща в зала “Европа” на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Партньори на събитието в търновската алма матер са Университетска библиотека, Филологически факултет и Исторически факултет.

Поредицата „Открий български писател” е насочена към провеждане на срещи с младите хора и преоткриването на български писатели чрез общуване очи в очи. Основна цел на проекта е отделните автори чрез личността си да покажат пътя към успеха, а с творчеството си да предизвикат интерес към българската литература. Инициативата е на Маргарита Сариева, която е и основен организатор на събитията. Срещите се провеждат в училищата от община Велико Търново и ВТУ.  Техен патрон е председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Медиен партньор на проекта е вестник “Янтра ДНЕС”.

Владимир Зарев е сред знаковите имена в съвременната българска литература. Автор е на книги, които са неизменно на книжния пазар с нови и нови преиздания. Главен редактор е на списание „Съвременник”. Превеждан на много европейски езици. Романът „Разруха” е бестселър в Германия. В библиографията му влизат още трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“, по която е създаден сериалът ”Дървото на живота”; романите „Разруха“, „Светове“, „Орлов мост“, „Хрътката“, „Хрътката срещу Хрътката“, „Поп Богомил и съвършенството на страха“, „Лето 1850“ и др. През май на книжния пазар предстои да излезе и поредната книга на писателя – „Чудовището”.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново