Пет известни великотърновки създадоха вокална група “Веселие”

Публикувано на ср, 14 мар. 2018
1103 четения

Пет известни великотърновки с различни професии създадоха вокална група “Веселие”. За бизнесдамата Елка Иванова, бижутера Йонка Нуркова, Таня Стаменова, която е психолог и йога инструктор, счетоводителката Антония и преводача Радост пеенето е несбъдната мечта, на която искат да дадат воля.
Събрали се за първи път в Деня на християнското семейство – 21 ноември 2016 г., по идея на Елка Иванова. Обедини ни нашата голяма любов към музиката, обяснява бизнесдамата. По-големи сме, отгледали сме си децата, мъжете си сме ги превъзпитали и вечер можем спокойно да репетираме, споделят още певиците. Първоначално формацията създали Елка, Йонка и Таня. Помолили музикалния педагог Владимир Габров да работи с тях, но тъй като той е много зает, се обърнали към Петър Панайотов, който свири и на пиано. Той е техен художествен ръководител, а Дочка Михова им станала вокален педагог. Формацията има и трима музиканти – китаристите Благомир и Николай, които също пеят. Съпроводът на цигулка е на Дарина.
“Работя лесно с момичетата от групата, защото са безкрайно талантливи и музикални. Пеят с цялото си сърце и всяка репетиция се превръща в истински празник. Не им тежи, макар че в седмицата се събраме поне три пъти за по 2-3 часа”, разкрива Петър Панайотов.
Името на групата дошло само, все пък са се събрали да се веселят. Имат и специални сценични тоалети, с които, когато излязат на сцената, се чувстват като истински звезди.
За една година дамите са разучили и пеят професионално 17 песни. Изпълняват ги на 3, 4 и 5 гласа. Репертоарът им включва основно български популярни песни, руски и италиански шлагери. Хубавите български песни, като “Бяла тишина” и “Ако си дал”, изпълняват с най-голямо удоволствие.
До сега певиците са имали няколко изяви на сцената. Първата от тях е била в Полски Тръмбеш на празника на руската песен, от който имат и плакет. През лятото участвали и на среща на руснаци на “Калояновата крепост”, радвали ги с песните на руски, които знаят. Търсим изяви, дори си мечтаем за зала “Армеец”, обясняват с усмивка чаровните дами. Обичат сцената, защото, когато са на нея, усещат много силен адреналин, който ги зарежда.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново