Първи награди завоюваха възпитаниците на Калинка Генова и Стела Дойкова

Публикувано на чт, 13 Сеп. 2018
226 четения

С първи награди се завърнаха възпитаниците на Калинка Генова и Стела Дойкова към Народно читалище “Напредък – 1869” в Г. Оряховица от V Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пустъ всегда будет солнце”, който се проведе в Казанлък.

Първо място в раздел “Песни” спечели вокалният състав „Music Sounds” с художествен ръководител Стела Дойкова за изпълнението на „Если в сердце живёт любовь“  и „Хочу я братика или сестрёнку“. Със специалната награда в същия раздел, но за индивидуални участници в предучилищна възраст, бе отличена Кристина Енчева, също възпитаник на Стела Дойкова. Талантливата изпълнителка се изяви с песните „Мне бы петь “ и „Мама”.

Първа награда в раздел „Танци“ – 5-8 клас, бе присъдена на Кристина Георгиева от балет „Калина” при НЧ „Напредък-1869” с художествен ръководител Калинка Генова за изпълнението на танца „Катюша”. Специална награда в същия раздел, но в категорията 9-12 клас, бяха отличени Росияна Токмакчиева и Камелия Радева – дует, също възпитаници на Калинка Генова за танца „Я живу”.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново