Паркът на миниатюрите във Велико Търново отбелязва първия си рожден ден

Публикувано на пн, 10 сеп. 2018
171 четения

       Първата година от откриването си ще отбележи Паркът на миниатюрите „Мини  България“ във Велико Търново в края на септември. В празничните дни на 22-ри, 23-ти, 29-ти и 30-ти септември ще има много изненади и подаръци за всички посетители, които ще получат и 20% отстъпка от цената на входните билети.

По повод Деня на Независимостта на България, на 22-ри септември всички деца, ученици и студенти в парка ще получат като подаръци шапки-сувенири „Мини България“, а на 23-ти септември за всички посетители ще има безплатен сладолед. През двата дни посетителите ще могат безплатно да дегустира и вина от бутикова изба Винарна Ялово.

Специални атракции за туристите – демонстрации на средновековни занаяти и забавления, ще има и в последната събота и неделя от месеца. На 29-ти и 30-ти септември в Парка на миниатюрите ще бъдат представени средновековни текстилни техники, демонстрации на студено и горещо коване, рисуване върху керамика, стрелба с лък, различни забавни игри и уроци по средновековни танци. Възстанонките ще бъдат  направени от реконструкторите от СНЦ“Търноци“.

На 30 септември, когато се навършва първата година от откриването на  Парк „Мини България“, точно в 12,00 часа за всички посетители ще има и празнична торта.

Паркът на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ бе официално открит на 30 септември 2017 г.   Инвеститор на проекта е Национална компания Украйна на Балканите.

За изминалата година новата туристическа атракция посрещна хиляди туристи, а макетите на български природни и исторически  забележителности станаха над 65. Всички миниатюри са изработени по фотометрични заснемания от специални пластмаси в мащаб 1:25 и са експонирани на открито през цялата година.

Колекцията „Мини България“ се разширява поетапно и през октомври в парка под крепостта Царевец ще бъдат експонирани макетите на Дряновски манастир „Свети Архангел Михаил“, Доходното здание-Русе, Троянски манастир Успение Богородично“ и др. В изработка са и макети на знакови български забележителности зад граница, като желязната църква „Свети Стефан“ в Истамбул и , изградената от бесарабски българи църква „Свето Преображение Господне“ в Болград, Украйна.

 

Есенни празници

в Парк „Търновград – духът на хилядолетна България“

 

Програма за отбелязване на първата година от откриването

на парка на миниатюрите   „Мини България“

 

 

22 септември 2018 г., (събота)

Шапки-подаръци  „Мини България“за всички деца, ученици и студенти по повод Деня на независимостта на България.

Дегустация на вина от бутикова изба Винарна Ялово

 

23 септември 2018 г. (неделя)

10:00 – 14:00 ч.  Ден на сладоледа

Безплатен сладолед за всички посетители в парка.

Дегустация на вина от бутикова изба Винарна Ялово

 

29 септември  2018 г., (събота)

Безплатни атракции за посетителите 10:00 – 16:00 ч.

Демонстрации на средновековни занаяти и забавления.

Средновековни текстилни техники. Изработване на шнур – игра за сръчност. Демонстрация на студено и горещо коване. Рисуване върху керамика. Стрелба с лък  Средновековни забавни игри и уроци по средновековни танци. Средновековни наказания – последна снимка с палача.

 

30 септември  2018 г., (неделя)

Безплатни атракции за посетителите 10:00 – 14:00 ч.

Демонстрации на средновековни занаяти и забавления.

Средновековни текстилни техники. Изработване на шнур – игра за сръчност. Демонстрация на студено и горещо коване. Рисуване върху керамика. Стрелба с лък  Средновековни забавни игри и уроци по средновековни танци. Средновековни наказания – последна снимка с палача

 

12,00 ч.  Празнична торта „ 1 година Мини България“

loading...
Пътни строежи - Велико Търново