Панаир на учебно-тренировъчните фирми в Старопрестолната гимназия по икономика

Публикувано на пн, 2 юли 2018
129 четения

Ежегодният училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми се проведе в Старопрестолната професионална гимназия по икономика. Младите предприемачи подредиха щандове в очакване на клиенти.

Особено активни бяха двете учебни банки „Фючър Банк“ АД и „Унибанк“ АД. Те се конкурираха като истински финансови институции за привличането на повече парични средства, които после да предоставят като кредити и да реализират печалба. С дебитните карти, които издаваха, всеки банков клиент можеше да си закупи продукти от другите учебни предприятия.

Тази година на панаира се представи и фирмата „Боляри тур“ ООД. Тя впечатли със своите атрактивни предложения – екскурзии и почивки в страната и чужбина. Офертите им бяха особено привлекателни преди предстоящата лятната ваканция. Продаваха се, както почивки на море и планина, така и по-екзотичните екскурзии до Дубай и Пекин.

В тези дни учениците преживяват вълненията на реалния пазар – едните предлагат своите стоки и услуги, а другите влизат в ролята на купувачи. Чрез играта те прилагат на практика наученото през годината, а по-малките се мотивират през следващите учебни години също да участват и да се представят успешно. Панаирът е интересна форма за  убеждаване в полезността на практическото професионално обучение, която се приема положително от всички ученици.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново