Пълен комплект медали за талантите от “Бест сингърс” от фестивал в София

Публикувано на пн, 28 окт. 2019
115 четения

Пълен комплект медали спечелиха талантите от великотърновската Вокална школа “Бест сингърс” от 15-ото издание на Международния фестивал “Кръстопът на музите” в София. Възпитаниците на вокалния педагог Петя Кръстева са се състезавали в 4 от петте категории и са завоювали 2 златни, 1 сребърен, 2 бронзови медала и две звания “Дипломант” първа степен.
600 изпълнители, сред които е имало солисти и формации, са се състезавали в три направления – вокал, хореография и мажоретки. Особено оспорвана е била конкуренцията при вокалистите, които са оценявани в пет категории – българска песен, световен хит, мюзикъл или песен от филм, джаз. Престижният форум се организира от Арт компания “Нови звезди”. Международно жури с председател Етиен Леви е оценявало изпълненията на младите таланти.
При най-малките от първа възрастова група осемгодишната Деница Кръстева се е явила в категория “Джаз” и е спечелила бронзов медал за артистичното си и музикално изпълнение на песента “Влюбеният джаз” от репертоара на Лили Иванова. Останалите 4 участници от “Бест сингърс” са се състезавали във втора възрастова група в различни категории. При 9-годишните Божидара Якимова е впечатлила с емоционалното си изпълнение на песен от хитовия сериал “Наследниците” и спечелила бронзов медал в категория “Световен хит”. При 10-годишните с мюзикъл и песен от филм са се представили две участнички, които са се състезавали както индивидуално, така и в дует. Мая Маринова е спечелила сребърен медал за техничното и артистично изпълнение на песента “Ню Йорк” на Лайза Минели. Венера Гитева е завоювала златен медал за дълбоко емоционалното си представяне на песен на Адел. Двете като дует също са грабнали златното отличие за уникалното си изпълнение на световен хит. 11-годишната Фелин Ахмедова се е състезавала в най-оспорваните категории – за българска песен и световен хит, в най-многобройната група и е успяла да спечели две награди “Дипломант” първа степен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново