Отварят залите за танци и изкуство

Публикувано на вт, 26 май 2020
1017 четения

Всички зали за танци и изкуства в страната отварят врата от 26 май при определени изисквания, съобщи създателят на фолклорна формация “Плетеница” Николай Корчев, който присъства на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на културата Боил Банов. Основна противоепидемична мярка, която трябва да бъде спазена към този момент е да бъдат допускани до 20 човека в зала, без в тази бройка да влизат инструкторът и хореографът. За всеки човек трябва да има осигурена площ от 4 кв. м., препоръчително е да се носят маски и ръкавици, да не се допускат лица във видимо недобро здравословно състояние и др.

“Срещата мина много позитивно. Имаше конструктивен разговор. На 1 юни ще се състои още една среща в Министерството на културата, на която ще обсъдим другите мерки за защита и развитие на нашите бъдещи начинания. Радвам се, че петицията и мирният протест, който проведохме в София успяха да доведат до този положителен резултат”, изрази задоволството си Корчев. Тези условия според него и останалите му колеги са напълно приемливи, и това е нещо, което би спасило дейността им.

На срещата са присъствали трима човека от инициативния комитет, организирал петиция за отваряне на танцовите, творчески и музикални зали в България. Там, освен великотърновеца, са били още Владимир Недев, хореограф по народни танци и Милена Налбантова, представител на световна организация за танцово изкуство в България. В разговора са  взели участие председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов.

Николай ВЕНКОВ

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново