Отлично представяне на млади певци и инструменталисти в “Звукът на времето”

Публикувано на ср, 8 юли 2020
144 четения

С множество отличени таланти завърши Националният конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето” 2020 във В. Търново. Музикалният състезателен формат е първият физически проведен след пандемията без публика, но бе излъчван онлайн за всички зрители, които искаха да присъстват. Изданието включваше три състезателни дни, като инструменталистите се изявиха в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, а вокалните изпълнители – в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”.
В категория “Инструментал” бяха връчени две специални награди “Бетовен”, по случай 250 г. от рождението на великия композитор. Журито с председател проф. Борислава Танева реши призовете да получат Моника Панова от Варна и Виктор Василев от Габрово. Гран при “Инструментал” 2020 бе присъдена на десетгодишния Дарин Ламбрев от София, който спечели журито с виртуозните си изпълнения на виолончело.
Вокалната надпревара завърши с множество награди, четири мини Гран при статуетки и парична награда, присъдени по една във всяка възрастова група. Журито на вокалистите с председател Маргарита Хранова бе впечатлено от изключително високото ниво на участниците. Битката при втора възрастова група се оказа толкова силна, че на финал вместо четирима по регламент бяха допуснати 6-ма таланти. Това е прецедент в седемгодишната история на конкурса. Припомняме, че форумът, провеждан в старата столица, бе отличен за най-добър български многожанров конкурс за 2019 г.
Конкурсът бе проведен под стриктен контрол за спазване на противоепидемичните мерки, за да осигури безопасността на всички участници, родители, преподаватели и организатори по време на състезателните дни.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново