Основателят на “TarnovoRUNS” излива душата си в дебютна книга

Публикувано на вт, 8 Ян. 2019
653 четения

Мотиваторът към здравословен живот за стотици великотърновци Калин Василев показва ново амплоа с дебютната си стихосбирка “От изгрев до нож”. Не крие, че тя е резултат от една голяма красива любов и нейните последствия. “Човек трябва да показва и слабостите си, те са част от нас. Тази стихосбирка беше планирана отдавна, около две години работя по нея, но беше в съвсем различен формат. Всъщност аз не мога да пиша, тук описвам, това са разговори между мен и моята бивша любима, оформени в проза”, признава Калин.
Има символика в името “От изгрев до нож” – първата част е за красотата и живота на една любов, там са описани случките и моментите на споделеност, а втората – описва как любовта изстива и угасва. Това е просто един цикъл, механизъм на връзките, казва Калин. За разлика от повечето пишещи хора той споделя, че по-силно е било вдъхновението в щастливите моменти. Болката също дава порив да пишеш, разбира се, но позитивното винаги ме вдъхновява повече, допълва той.
В книгата са поместени стихотворения, проза и няколко есета, всички те носят белега на изживяното и са написани точно така, както ги е чувствал авторът. “Много от посланията в книгата тепърва ще достигат до жената, за която са, но исках да покажа и на хората кой съм аз и какво съм преживял. Вече съм познат за много хора, чувствам, че трябва да дам пример, като споделя човешкото, което преживях и все още преживявам. Вече не съм на 18 и тази раздяла за мен означаваше наистина много, беше страшно тежка и все още е, още я обичам, но за мен основното е реализмът, даже в едно от произведенията съм написал така “ръце, които могат да галят, могат и да нараняват”, сподели мотиваторът.
Калин казва, че макар да е споделил болката си в книга и с хората тя не става по-малка, но по пътя към реализацията на проекта е получил безкрайно много подкрепа от приятели и близки. Редактори на сборника са двама негови близки приятели, цветното оформление е с негови снимки от походи. Включени са и картини на приятелка – художничката Цвети.
Към 20 от 70-те произведения в книгата има и записани видеоклипове, които ще бъдат достъпни чрез QR кодове, разпечатани на страниците до тях. В някои от видеата са записани Калин и негови приятели, които четат стиховете, в други е подбрал кадри и музика, които смята, че допълват думите му. След средата на януари планува официалното представяне на книгата, което иска да е камерно, за да достигне до хората. Подготвя и музикално оформление, което да допълни сантименталността на думите му.
Изненадан и удовлетворен, така признава, че се чувства Калин след реализацията на проекта си, а за новата 2019 година си пожелава да среща все толкова позитивни хора, каквито има около себе си, защото това го прави истински щастлив, дори когато след “изгрева последва нож”.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново