Обявиха конкурс за директор на МДТ “К. Кисимов”

Публикувано на пт, 16 окт. 2020
440 четения

Kонкурс за директор на МДТ “Константин Кисимов” във В. Търново обяви Министерство на културата. Причината е изтичането на мандата на настоящия директор Васил Вълчев.
Кандидатите да оглавят институцията трябва да имат висше образование, степен “магистър” в сферата на изкуствата или хуманитарните науки, направление “Музикално и танцово изкуство”, “Театрално изкуство” или “Филология”.
Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” през следващите четири години и събеседване. Крайният срок за изпращане на концепциите е 16 ноември. Тя трябва да съдържа стратегия за творческо развитие на държавния културен институт с подробен репертоарен план за първата година, политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал, финансово управление на института и възможности за набиране на допълнителни финансови средства, поддържане и подобряване на материалната база и др.
Сегашният директор Васил Вълчев ръководи великотърновския театър в период 2010-2014 г. След това в края на 2015 г. отново пое културната институция. Под ръководството му театърът създаде богат репертоар, който е сред най-богатите в страната – оперета, мюзикъл, драма, детски постановки и др. Културната институция отчита добри приходи, а благодарение на множеството турнета великотърновските артисти са аплодирани по театралните сцени в цялата страна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново