Няколко групи от чужбина забиват на Миндя рок фест

Публикувано на пн, 19 Авг. 2019
679 четения

Няколко групи от чужбина ще излязат на сцената на 11-ото издание на Миндя рок фест, което ще се проведе в края на тази седмица. Почти всички формации участват за първи път на феста. Ветерани са единствено групата на проф. Евгений Дайнов “Магистри” и „Подуене блус бенд”на Васко Кръпката, които не са пропускали нито едно издание.

Форумът ще бъде открит на 23 август, петък, в 19,30 часа със слово на кмета на селото Иван Иванов, който ще говори за международното положение и ролята на Миндя в глобални свят, обясни с усмивка известният политолог. След това на сцената в центъра на селото ще забият групите „A.C.P.C”, „Rock`n`Roll train, „Soul Bmoll”, „Jamie Mc Donald” от Ирландия и „Cotton Pickers” от Сърбия, които вече са идвали няколко пъти в Миндя.

На следващия ден, 24 август, събота в същия час ще свирят „The Drivers”, „Krekhaus”, „Магистри” и „Sakis Dovolis Trio от Гърция. Фестивалът по традиция закрива Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”.

„Публиката ни все повече се подмладява с годините. Така успяхме да привлечем и по-млади рок групи, което ни радва много. Ставаме и интернационални”, увери организаторът проф. Евгени Дайнов.

Очаква се близо 2000-3000 души да посетят Миндя, за да чуят любимата си рок музика, съобщи Станимир Габровски, председател на фондация “Миндя рок фест”.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново