Нови книги и STEM оборудване за библиотеката на СУ “Николай Катранов”

Публикувано на вт, 22 Дек. 2020
185 четения

В поредица онлайн семинари, посветени на STEM обучението и значението на книгата в 21 век, се включиха учителите от СУ “Николай Катранов”. Лектори в занятията бяха Александър Чантов и Виктор Аргиров, представители на фирма “Юнион Интерактив”, партньор на СУ “Николай Катранов” в инициативата.
Събитията са част от дейностите по проект, за който тази учебна година училището спечели финансиране в размер на близо 6000 лева от Национална програма на МОН “Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул “Библиотеките като образователна среда”. Основната цел на проекта е да се повиши интересът на учениците към четенето и да бъде провокирана самоинициативата им за индивидуално обучение в интересни за тях области.
Дейностите включват обогатяване на библиотечния фонд на училищната библиотека и изграждането на модерен кът за четене, оборудван с нови мебели, лаптоп и комплект по роботика “Arduino за образование” – за практическа и експериментална дейност. В училището вече са доставени предвидените томове съвременна чуждоезикова, научна и художествена литература. Получени са мебелите и STEM оборудването, като в следващите месеци училищната библиотека ще бъде изцяло обновена. Идеята е с новата си визия библиотеката да се превърне в любимо място за децата, пространство от територията на училището, в което учениците да прекарват времето си, забавлявайки се и придобивайки нови знания и умения.
Предстои да бъдат реализирани планираните инициативи с участието на ученици и учители, сред които са конкурси, викторини, презентации и представяния, посветени на книгата, гостувания на обществени личности, бивши ученици, писатели и поети. Заради извънредното положение във връзка с Ковид-19 тези дейности са отложени за началото на следващата календарна година, когато се очаква учениците да се завърнат присъствено в училище.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново