Нов триумф в силен онлайн конкурс на избраниците на “Сребърна Янтра”

Публикувано на пт, 5 юни 2020
272 четения

Седем избраници сред лауреатите на МК “Сребърна Янтра” – В. Търново ’2019 представиха България на силния международен онлайн конкурс “Radiant Ray of Music”, организиран в Молдова. Младите български таланти спечелиха – един трофей, две първи награди, по една втора, трета и поощрителна награди.
В условия на социална изолация в почти цял свят заради COVID 19 певци на възраст от 5 до 25 г. от близо 20 държави в два тура си оспорваха наградите на “Radiant Ray”. Видеоклиповете на конкурсните песни трябваше да бъдат записани на живо в домашни условия.
Добричлийката Димитрина Германова, която броени дни преди “Сребърна Янтра” 2019 се завърна от Холивуд с 3 медала от Световния шампионат на изкуствата, защити участието си в големия онлайн конкурс със спечелването на трофея в най-голямата възрастова група – 16-25 г. В тази група първото място извоюва харизматичният Александър Петров, а трето – гласовитата Александра Златева от Разград.
Атрактивната Жаклин Костадинова от Бургас спечели първа награда в групата на 11-годишните, а второто място бе за не по-малко артистичния варненец Максим Ялнъзов.
При 13-годишните представителката на ДЕС “Румина” – В. Търново, Василена Василева спечели поощрителната награда в групата.
Много добро представяне, макар и без награда, записа и най-малката участничка в “Silver Yantra” Team – 7-годишната Искра Огнянова от София.
“Особено съм горда с успеха на нашите избраници. За пореден път лауреатите на великотърновския конкурс “Сребърна Янтра” доказаха, че са изключително конкурентни на сцените по света – талантливи, артистични, успешни. В никакъв случай не бива да се подценяват онлайн конкурсите, защото те дават възможност на много повече хора да опитат шанса си, без да пътуват и да влагат огромни средства за това, да премерят сили. Извънредната обстановка наложи активното участие и на родителите, които трябваше да се преквалифицират в оператори и тонрежисьори. Прави чест на организаторите, че със специални дипломи отличиха вокалните педагози на финалистите – Елена Карабельова (Добрич), Мариета Секлемова (Бургас), Мила Маврова (Варна), Кремена Кряколова (Търговище/Разград), Моника Тодорова (В. Търново) и Мери Мердинян (София). Благодарствени дипломи получиха и родителите на нашите участници”, разказа Румяна Начева, директор на МК “Сребърна Янтра”, селекционер на тима и член на международното жури на конкурса “Radiant Ray of Music”.
“Онлайн конкурси са изпитание и за нас – членовете на журито. Трябваше да видим, чуем и оценим над 220 песни, но в един друг конкурс например, който още не е приключил – участниците са 718 и за наша радост имаме финалист! “Домакините” от Кишинев ни предложиха перфектна организация, уважение към труда и таланта на участници, жури… Искам специално да благодаря на проф. д-р Родика Рошиору, дългогодишен член на нашето жури, за поканата към МК “Сребърна Янтра” да бъде партньор на “Radiant Ray of Music”, допълни Румяна Начева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново